Nejlepší kuřecí řízky (jogurtové v těstíčku)

Nejlepší kuřecí řízky (jogurtové v těstíčku)
  • Čas přípravy
    2 hodiny
  • Doba vaření
    30 minut
  • Porce
    4
  • Celkový čas
    2 hodiny 30 minut

Nejlepší kuřecí řízky (jogurtové v těstíčku)

Nejlepší kuřecí řízky (jogurtové v těstíčku) je více receptů v jednom. Popíšu tu klasický postup přípravy řízků, ale také postup pro obalování řízků v různých druzích těsta. Vždy když připravuji nejen kuřecí řízky, tak je nakládám do bílého jogurtu, maso zkřehne a výsledné řízky jsou famózní. Při této metodě nepoužívám klasický trojobal. Inspirací také může být nakládání řízků do plnotučné hořčice jak to dělávala moje babička.

Suroviny na jogurtové kuřecí řízky

  • kuřecí prsa nebo stehna
  • 1 kelímek jogurtu
  • 4 stroužky česneku volitelné
  • koření podle chuti
  • 2 vejce
  • lžička bramborového škrobu Solamyl
  • strouhanka na obalování
  • olej na smažení
  • sůl & pepř

TIP: Do jogurtové marinády můžete přidat česnek nebo oblíbené koření. Česnek popř. jiné bylinky dodají řízkům úžasnou chuť.

VIDEORECEPT

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=4r4P1uMb_50[/embedyt]

Kuřecí řízky v těstíčku

Kuřecí řízky v těstíčku vám značně usnadní práci. Je to rychlejší varianta přípravy kuřízků. Můžete si dokonce vybrat kterou variantu těstíčka zvolíte:

  1. Pivní těstíčko: 100 ml piva, 4 žloutky, 200 g hladké mouky, 100 ml zakysané smetany, 40 ml oleje, 4 bílky na sníh, špetka muškátového oříšku a sůl. Ze surovin smíchejte těstíčko do kterého vmícháte vyšlehaný sníh z bílků.
  2. Těstíčko s mlékem: 125 ml mléka, 2 lžíce bílého vína, 1 vejce, 1 žloutek, 2 až 3 lžíce polohrubé mouky a sůl. Opět vše smícháme a namáčíme připravené kuřecí plátky masa.
  3. Vinné těstíčko: 2 vejce, 2 lžíce hladké mouky, 4 lžíce bílého vína a sůl. Z ingrediencí dobře rozšleháme těstíčko a ihned v něm namáčíme připravené kuřecí plátky masa.

Postup přípravy kuřecích řízků

  1. Kuřecí maso si pokrájejte na váš požadovaný tvar, můžete jej lehce rukou ‘naklepat’. Není potřeba maso mučit paličkou a narušit tak jeho strukturu.
  2. Poté si řízky osolte a opepřete z obou stran.
  3. Připravte si jogurtovou marinádu smícháním prolisovaných stroužků česneku s kelímkem bílého jogurtu, vejci, solí a pepřem. Přidejte lžičku Solamylu, který zajistí, že vám obalování půjde lépe a směs bude držet.
  4. Řízky namáčejte v marinádě a odkládejte stranou do misky. Misku s řízky zalijte zbytkem marinády, přikryjte potravinářskou fólií a marinujte alespoň 2 hodiny (klidně i přes noc).
  5. Nakonec řízky obalte ve strouhance a smažte v rozpáleném oleji na středním plameni z obou stran dozlatova.
  6. Řízky podávejte s bramborovým salátem nebo bramborovou kaší.

TIP: Nemusíte řízky obalovat jen ve strouhance, zkuste přidat do strouhanky hrst nadrcených cornflakes. Řízky budou na pohled o něco hezčí a chuť to nijak neovlivní.

Vyzkoušejte také

    Mohlo by se vám líbit

    Leave a Review

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.