-
Čas přípravy2 hodiny
-
Doba vaření30 minut
-
Porce4
-
Celkový čas2 hodiny 30 minut
Nejlepší kuřecí řízky (jogurtové v těstíčku)
Nejlepší kuřecí řízky (jogurtové v těstíčku) je více receptů v jednom. Popíšu tu klasický postup přípravy řízků, ale také postup pro obalování řízků v různých druzích těsta. Vždy když připravuji nejen kuřecí řízky, tak je nakládám do bílého jogurtu, maso zkřehne a výsledné řízky jsou famózní. Při této metodě nepoužívám klasický trojobal. Inspirací také může být nakládání řízků do plnotučné hořčice jak to dělávala moje babička.
Suroviny na jogurtové kuřecí řízky
- kuřecí prsa nebo stehna
- 1 kelímek jogurtu
- 4 stroužky česneku volitelné
- koření podle chuti
- 2 vejce
- lžička bramborového škrobu Solamyl
- strouhanka na obalování
- olej na smažení
- sůl & pepř
TIP: Do jogurtové marinády můžete přidat česnek nebo oblíbené koření. Česnek popř. jiné bylinky dodají řízkům úžasnou chuť.
VIDEORECEPT
[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=4r4P1uMb_50[/embedyt]Kuřecí řízky v těstíčku
Kuřecí řízky v těstíčku vám značně usnadní práci. Je to rychlejší varianta přípravy kuřízků. Můžete si dokonce vybrat kterou variantu těstíčka zvolíte:
- Pivní těstíčko: 100 ml piva, 4 žloutky, 200 g hladké mouky, 100 ml zakysané smetany, 40 ml oleje, 4 bílky na sníh, špetka muškátového oříšku a sůl. Ze surovin smíchejte těstíčko do kterého vmícháte vyšlehaný sníh z bílků.
- Těstíčko s mlékem: 125 ml mléka, 2 lžíce bílého vína, 1 vejce, 1 žloutek, 2 až 3 lžíce polohrubé mouky a sůl. Opět vše smícháme a namáčíme připravené kuřecí plátky masa.
- Vinné těstíčko: 2 vejce, 2 lžíce hladké mouky, 4 lžíce bílého vína a sůl. Z ingrediencí dobře rozšleháme těstíčko a ihned v něm namáčíme připravené kuřecí plátky masa.
Postup přípravy kuřecích řízků
- Kuřecí maso si pokrájejte na váš požadovaný tvar, můžete jej lehce rukou ‘naklepat’. Není potřeba maso mučit paličkou a narušit tak jeho strukturu.
- Poté si řízky osolte a opepřete z obou stran.
- Připravte si jogurtovou marinádu smícháním prolisovaných stroužků česneku s kelímkem bílého jogurtu, vejci, solí a pepřem. Přidejte lžičku Solamylu, který zajistí, že vám obalování půjde lépe a směs bude držet.
- Řízky namáčejte v marinádě a odkládejte stranou do misky. Misku s řízky zalijte zbytkem marinády, přikryjte potravinářskou fólií a marinujte alespoň 2 hodiny (klidně i přes noc).
- Nakonec řízky obalte ve strouhance a smažte v rozpáleném oleji na středním plameni z obou stran dozlatova.
- Řízky podávejte s bramborovým salátem nebo bramborovou kaší.
TIP: Nemusíte řízky obalovat jen ve strouhance, zkuste přidat do strouhanky hrst nadrcených cornflakes. Řízky budou na pohled o něco hezčí a chuť to nijak neovlivní.
Vyzkoušejte také
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a Review